bilutleie lufthavn      
     
 

Bilutleie flyplass | Kundeservice | Leiebil tips | Om oss

 
     
 
 

Nyhetsbrev

Få de beste tilbudene ved å abonnere på vårt nyhetsbrev

>> Abonner

 

Last ned iPhone app

Last ned app for iPhone eller iPad

>> Last ned app

 

 

 

 

 

Topp 10 tips for sikker kjøring

 

Når du leier en bil og kjører i et nytt land er det ekstra viktig med trygge kjørevaner. Ukjente steder og trafikkregler kan gjøre kjøringen farlig med mindre du følger forholdsreglene. Her er våre topp ti tips for trygg kjøring når du leier en bil:

Få nok søvn

Det kan virke innlysende, men søvnmangel er en vanlig konsekvens av å reise. Planlegg fremover for å motvirke jetlag eller å gå lange perioder uten søvn. Hvis nødvendig, be legen om å forskrive et søvnhjelpemiddel som du kan ta på flyet slik at du kommer uthvilt frem til din destinasjon.

Få nok å spise

Likeledes, ikke la forstyrrelser av dine normale rutiner føre til at du hopper over måltider mens du reiser. Tapte måltider kan føre til svimmelhet, lavt blodsukker og en følelse av desorientering og de kan alle bidra til utrygg kjøring.

Ta hyppige pauser

Du kan være ivrig etter å komme frem til din destinasjon, men å ta pauser kan redusere tretthet, holde deg fokusert og forbedre din generelle kjøresikkerhet. Eksperter anbefaler å ta en pause annenhver time.

Bytt på å kjøre

Hvis du reiser sammen med noen, bytt på å kjøre. På denne måten kan du ta deg en lur eller i det minste ta en forfriskende mental pause i løpet av turen, slik at du blir mer våken og fokusert når det er din tur til å kjøre.

Gjør deg kjent med trafikkreglene på forhånd

Bruk litt tid på internett for å gjøre deg kjent med trafikkreglene som er unike for det landet du besøker. Å lære om fartsgrenser og lover mens du kjører kan være stressende og usikkert.

Kjør aldri bil i alkoholpåvirket tilsatnd

Dette bør være unødvendig å si, men vær alltid nøye med å unngå å drikke selv en liten mengde alkohol før kjøring i utlandet. Selv et glass vin til lunsj kan påvirke dine reflekser eller gjøre deg søvnig, noe som gjør kjøringen mindre trygg. Promillegrensen variere fra land til land så med mindre du ønsker å oppleve en utenlandsk fengselscelle når du er på ferie må du alltid opptre med forsiktighet. Vent med drikking når du er på tur til et tidspunkt hvor bilkjøring ikke er nødvendig.

Gjør deg kjent med bilen før du kjører

Før du kjører leiebilen ut av parkeringsplassen på utleieområdet, gjør deg kjent med bilen og spesielt med sikkerhetsfunksjonene. Å vite hvor nødblink, vindusviskere, varmetrådene, osv. er plassert og hvordan du bruker disse vil gjøre ting enklere og tryggere hvis du trenger å bruke noen av disse funksjonene mens du kjører.

Vær sikker på at bilen er i god stand

Før du drar med den nye leiebilen, sjekk den generelle tilstanden. Starter den uten problemer? Er det luft i dekkene? Hvis du føler deg ukomfortabel med tilstanden til bilen, spør leiebilagenten etter en annen.

Test bremsene

En annen viktig ting å teste før du kjører avgårde i en leiebil er bremsene. Defekte bremser er en stor sikkerhetsrisiko, så sørg for å dobbeltsjekke at de fungerer riktig og gjør deg kjent med bremsenes spesifikke responstid da dette kan variere fra bil til bil.

Vær oppmerksom på dine omgivelser

Være alltid forsiktig og oppmerksom når du kjører på ferie. Når du returnerer til bilen din sørge for at ingen potensielle kriminelle er nær den eller i baksetet.Plukk aldri opp haikere og parker alltid på godt opplyste og befolkede steder hvis mulig.

 

 

 

 

Albania

Argentina

Australia

Belgia

Bosnia

Brasil

Canada

Chile

Columbia

Danmark

De Forente Arabiske Emirater

Egypt

Estland

Fiji

Filippinene

Finland

Frankrike

Hellas

India

Indonesia

Irland

Island

Israel

Italia

Japan

Jemen

Jordan

Kamerun

Kina

Kroatia

Kypros

Latvia

Libanon

Litauen

Luxemburg

Makedonia

Malaysia

Malta

Marokko

Mexico

Moldova

Montenegro

Nederland

New Zealand

Norge

Peru

Polen

Portugal

Romania

Russland

Saudi-Arabia

Singapore

Slovakia

Slovenia

Spania

Storbritannia

Sveits

Sverige

Sør-Afrika

Thailand

Tunisia

Tsjekkia

Tyrkia

Tyskland

Ukraina

Ungarn

USA

Venezuela

Zimbabwe

Østerrike

 
     
 

Leiebilflyplass.no

Kundesupport

Informasjon

Siste artikler